Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه نظام مهندسی ساختمان با اشاره به تحولات حرفه مهندسی در سال های پس از انقلاب گفت: رشته مهندسی در ایران بعد از انقلاب دستخوش تحولاتی شد که میزان پذیرش دانشجویان رشته های مهندسی در دانشگاه ها افزایش یافت.

شهریار مشیری در گفت و گو با پول نیوز با انتقاد از عملکرد دانشگاه های خصوصی و آزاد در افزایش میزان پذیرش دانشجو با هدف دریاف شهریه و کسب درآمد، اظهار داشت: در این میان دانشگاه های دولتی نیز وقتی دیدند که درآمد خوبی از این راه می توانند کسب کنند، آنها هم دانشکده های مختلفی از قبیل پردیس، شبانه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را ایجاد کردند و آمار دانشجویان مهندسی را بسیار بالا بردند.

وی با اعلام اینکه آمار دانشجویان رشته های مهندسی در سال های پس از انقلاب و به ویژه در دهه دوم انقلاب نسبت به قبل از آن 20 برابر شده است، بیان کرد: در حال حاضر نیز این آمار بسیار وحشتناک است و این در حالی است که کیفیت آموزشی به روز نمی شود و ارتقا نمی یابد.

مشیری درخصوص دلایل این امر توضیح داد: در سال های قبل از انقلاب، به ازای هر 5 سال تدریس، فرصت مطالعاتی به اساتید می دادند و وزارت علوم طی هماهنگی با دانشگاه های اروپا یا آمریکا، اساتید را برای گذراندن دوره های آموزشی به این کشورها می فرستاد تا علم روز دنیا را فرابگیرند و پس از به روزرسانی دانش و تخصص خود به ایران بازمی گشتند و آموخته های خود را به دانشجویان منتقل می کردند. بعد از انقلاب متاسفانه به خاطر صرفه جویی و نبود ارز این فرصت مطالعاتی از دست رفت و به همین دلیل امروز علم مهندسی و کتاب ها و مطالب ما همان علم مهندسی قبل از انقلاب است.

وی با بیان اینکه تا دهه دوم انقلاب به واسطه انبوه دانشجویان، اعضای هیئت علمی را به سرعت حتی از بین افراد دارای مدرک فوق لیسانس استخدام می کردند و بعدها دوره های دکترا دایر شد، افزود: در اروپا دوره های دکترا برای سه نفر رتبه های برتر دانشگاه به صورت بورسیه است، اما در ایران باید هزینه صرف شود و به واسطه همین دلایل کیفیت آموزش در ایران نه تنها در رشته مهندسی بلکه در همه رشته ها بسیار پایین آمده است.

شهریاری با اشاره به تولید انبوه مهندس در کشور بدون توجه به کیفیت آموزش تصریح کرد: ساخت و سازهای انجام شده در 40 سال اخیر و خسارات ناشی از وقوع زلزله حاکی از آن است که نه تنها ساختمان های قدیمی از کیفیت لازم برخوردار نیستند، حتی ساختمان های نوساز نیز که با علم جدید ساخته شده اند مقاومت لازم را در برابر زلزله ندارند و نمونه بارز آن را در ساختمان های مسکن مهر در زلزله کرمانشاه دیدیم.

وی با تاکید بر اینکه این مسائل نشان می دهد که بنیه علمی مهندسان در کشور ما بسیار ضعیف است، تاکید کرد: نه تنها در رشته مهندسی بلکه باید در همه رشته ها یک انقلاب فرهنگی به وجود بیاید که کیفیت آموزش را بالا ببرند؛ در غیر این صورت تولید انبوه مهندس دردی را دوا نمی کند.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان هرمزگان با انتقاد از اینکه در کشور فقط به تولید مدرک توجه شده و مدرک گرایی را تشویق کرده ایم و علم گرایی را تشویق نکرده ایم.

وی در خصوص میزان کیفیت آزمون های مهندسی گفت: وزارت راه و شهرسازی برگزاری آزمون های نظام مهندسی را به سازمان سنجش یعنی وزارت علوم واگذار کرده است و نمی توان گفت که کیفیت این آزمون ها ضعیف است، بلکه درواقع کیفیت فارغ التحصیلان ما پایین است.

مشیری تشریح کرد: در بسیاری از کشورهای دیگر فارغ التحصیلان دانشگاهی از رشته پزشکی گرفته تا رشته های مهندسی و... برای انجام کار حرفه ای باید در آزمونی به نام آزمون دولت شرکت کنند تا بتوانند اجازه اشتغال حرفه ای داشته باشند، در غیر این صورت نمی توانند کار حرفه ای انجام دهند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در ایران این روند برای همه رشته های دانشگاهی وجود ندارد، افزود: در حرفه نظام مهندسی برای اینکه تعدادی از فارغ التحصیلان مهندسی بتوانند وارد بازار کار شوند و صدای اعتراض بیکاری آنها بر سر وزارت راه و شهرسازی و دستگاه های مربوطه بلند نشود، آزمون نظام مهندسی را برگزار می کنند.

رییس سابق سازمان نظام مهندسی هرمزگان در پایان با بیان اینکه در دوره قبلی وزارت راه و شهرسازی برخی مسئولان مافیای کلاس های آموزشی و تدریس را تشکیل داده بودند، بیان کرد: همین رانت خواری ها حرفه مهندسی کشور و استعدادها را از بین برده و نابود کرده است.

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شهریار مشیری نظام مهندسی مهندس هرمزگان مدرک گرایی نظام مهندسی دانشگاه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رسول عطائی در دیدار رییس و اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی، اظهار داشت: بهره گیری از ظرفیت و توان مهندسان در جهت اجرای سیاست های دولت به خصوص در اجرای طرح های مسکن در دستور کار قرار دارد.   وی ادامه داد: تلاش می شود با بکارگیری پیمانکاران بومی و شرکت های دانش بنیان در این بخش بتوانیم گام های موثری را در بهبود شاخص های استانی برداریم.   سرپرست اداره کل راه وشهرسازی آذربایجان غربی گفت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن جزو اولویت های کاری اداره کل بوده و از تمامی ظرفیت و توان مهندسی استان در اجرای سریع و کیفی این طرح استفاده خواهد شد.   عطائی اضافه کرد: کنترل ساخت و سازهای غیرمجاز در استان از دیگر موارد قابل اهمیت است که در این بخش نیز سازمان نظام مهندسی ساختمان می تواند نقش موثر و چشمگیری داشته باشد.   وی تاکید کرد: با نظارت بیشتر و دقیق تر بر ساخت و سازها می توان ساخت و سازهای کیفی و ایمن را در سطح استان افزایش داد.   در ادامه این جلسه رییس و اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

دیگر خبرها

  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر! (عکس)
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند